Συμβουλές

Τι είναι τα αρώματα τύπου

Μάθε ακριβώς τι είναι τα αρώματα τύπου που τα τελευταία χρόνια έχουν διεκδικήσει ξεχωριστή θέση στην αγορά του αρώματος απολαμβάνοντας ιδιαίτερη δημοφιλία.

Τα αρώματα τύπου ή τα χύμα αρώματα είναι πάρα πολύ δημοφιλή, και όχι άδικα αφού εγγυόνται υψηλή ποιότητα σε προσιτές τιμές. Σε περίπτωση, όμως, που δεν γνωρίζεις τι είναι τα αρώματα τύπου ή αλλιώς τα χύμα αρώματα, ήρθε η στιγμή να μάθεις! Τα αρώματα τύπου είναι αντίγραφα κάποιων επώνυμων αρωμάτων, και η επιτυχία τους βασίζεται στην πιστότητα σε σχέση με το επώνυμο άρωμα, αλλά και τη διάρκειά του. Είναι αλήθεια πως τα αρώματα τύπου πλέον έχουν ενταχθεί στην γκάμα πολυεθνικών καταστημάτων με προϊόντα καλλωπισμού. Ουσιαστικά, τα αρώματα τύπου δημιουργούνται με την αποκωδικοποίηση της μυρωδιάς του επώνυμου αρώματος στο οποίο βασίζονται• ο αρωματοποιός εν συνεχεία φτιάχνει την αντίστοιχη φόρμουλα και δημιουργεί το άρωμα τύπου που όσο πιο πιστή είναι η μυρωδιά του σε σχέση με το επώνυμο τόσο πιο πετυχημένη είναι η φόρμουλά του. Τα άλλα δύο χαρακτηριστικά που καθιστούν ένα άρωμα τύπου πολύ πετυχημένο είναι η διάρκειά του αλλά και η ποιότητα των πρώτων υλών του.

Μάθε τι είναι τα αρώματα τύπου & πόσο ασφαλή είναι!

Αν και πλέον δεν υπάρχει δυσπιστία απέναντι στα αρώματα τύπου, σε όσα βεβαίως είναι πιστοποιημένα και από έγκυρα καταστήματα, ωστόσο, καλό είναι να υπάρχουν πάντα κάποιες δικλείδες ασφαλείας. Με αυτό το άρθρο, γνώρισε τι είναι τα αρώματα τύπου και εξασφάλισε αρώματα υψηλής ποιότητας σε πολύ προσιτές τιμές και με απόλυτη ασφάλεια ως προς τη χρήση τους. Εφόσον, λοιπόν, έχεις προμηθευτεί το άρωμα τύπου από ένα νόμιμο κατάστημα με όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές σημαίνει πως πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις. Επομένως, μπορείς να έχεις τη βεβαιότητα πως αφενός οι πρώτες ύλες ελέγχονται διεξοδικά και αφετέρου πως πρόκειται για αρώματα τύπου εγγυημένα και ποιοτικά. Είναι απαραίτητο να μην υπάρχει καμία απορία για το τι είναι τα αρώματα τύπου και κατά πόσο είναι ασφαλή. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις ποιο είναι το άρωμα τύπου που σου ταιριάζει από την ευρύτατη συλλογή μας και είμαστε σίγουροι πως μόλις το ανακαλύψεις δεν θα το αλλάξεις ποτέ για κανένα άλλο άρωμα!

Ποια είναι τα συστατικά των αρωμάτων τύπου;

Μία πολύ συχνή απορία γύρω από την συγκεκριμένη κατηγορία αρωμάτων είναι τι είναι τα αρώματα τύπου και ποια η ακριβής τους σύσταση. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι με αυτήν την πολύ δημοφιλή κατηγορία αρωμάτων και να λυθεί ακόμη και η παραμικρή απορία για το τι είναι τα αρώματα τύπου πρέπει φυσικά να γίνει λόγος για τη σύστασή τους. Τα τρία, λοιπόν, βασικά συστατικά είναι ο διαλύτης, η εσάνς και ο σταθεροποιητής. Η ποιότητα των πρώτων υλών αναμφίβολα καθορίζει το προϊόν. Από εκεί και πέρα, η ποιότητα αλλά και η ποσότητα της εσάνς καθορίζει τόσο την ποιοτική ταυτότητα του αρώματος τύπου όσο και την ένταση του αρώματος. Η εσανς είναι το «καθαρό» άρωμα και το ποσοστό περιεκτικότητάς του βέβαια είναι καθοριστικό για την κατηγοριοποίηση των αρωμάτων. Για αυτό στην ερώτηση τι είναι τα αρώματα τύπου και σε τι διαφέρουν ποιοτικά; Η απάντηση είναι πως δεν διαφέρουν στα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά, καθώς είναι ακριβώς τα ίδια! Απλώς, η φόρμουλά τους δεν βασίζεται σε πρωτότυπη αρωματική σύνθεση και παραγωγή αλλά σε μία ήδη υπάρχουσα και κατοχυρωμένη φόρμουλα.

Βρες το άρωμα τύπου που σου ταιριάζει!

Εφόσον γνωρίζεις ακριβώς τι είναι τα αρώματα τύπου το επόμενο βήμα είναι να ανακαλύψεις τις αγαπημένες σου οσφρητικές οικογένειες – εάν δεν τις έχεις ήδη ανακαλύψει – και να βρεις τα αρώματα τύπου που σου ταιριάζουν περισσότερο. Είναι πολύ σημαντικό να βρεις αυτές τις μυρωδιές που ταιριάζουν ή βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με τη φυσική μυρωδιά του δέρματός σου. Εξάλλου, τώρα που έχεις εξακριβώσει τι είναι τα αρώματα τύπου μπορείς να στραφείς σε αυτά και να εμπλουτίσεις τη συλλογή σου χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψεις μία περιουσία. Τώρα, μπορείς να συνοδεύεις κάθε σου εμφάνιση με το κατάλληλο άρωμα τύπου, αναλόγως της εποχής και της περίστασης. Αρώματα τύπου ζεστά ή φρέσκα, φρουτώδη, λουλουδένια, θαλασσινά, αλλά και πικάντικα, ξυλώδη, ανατολίτικα. Ακόμη, αρώματα με νότες δέρματος ή επηρεασμένα από τις μυρωδιές της Κύπρου, και φυσικά άφθονοι συνδυασμοί αυτών των ομάδων. Είναι ευνόητο, επομένως, πως με τόσες επιλογές αρωμάτων τύπου ή χύμα αρωμάτων μπορείς να βρεις το άρωμά σου για κάθε περίσταση και κάθε θερμοκρασία!

Τι είναι τα αρώματα τύπου & πως μπορώ να βρω το ιδανικό;

Το τι είναι τα αρώματα τύπου πλέον το έχουμε αναλύσει διεξοδικά, εφόσον, γνωρίζεις ακόμη και τα συστατικά τους. Όμως, αυτό δεν είναι αρκετό από μόνο του για να σε οδηγήσει στη σωστή επιλογή! Αυτό που πρέπει να κάνεις, αφού ενημερώθηκες για το τι είναι τα αρώματα τύπου, είναι κάποιοι σαφείς διαχωρισμοί των αρωμάτων που έχεις ήδη στη συλλογή σου, αλλά και αυτών που σκοπεύεις να προσθέσεις. Δηλαδή, σκέψου τις ανάγκες σου, τις δραστηριότητές σου, την καθημερινότητά σου, αλλά και το στιλιστικό σου και κοινωνικό προφίλ. Σε συνδυασμό με αυτά και γνωρίζοντας πια τι είναι τα αρώματα τύπου, μπορείς να βρεις το ιδανικό για εσένα. Όλα αυτά τα ερωτήματα είναι μία καλή αρχή ώστε μέσω των απαντήσεων τους να βρεις τι σου ταιριάζει! Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι το άρωμά μας είναι εξίσου σημαντική επιλογή – αν όχι και πιο σημαντική – για την εικόνα μας. Απλώς, σκέψου πόσο πιο όμορφα νιώθεις όταν κάποιος σχολιάζει το πόσο όμορφα μυρίζεις!

Εάν λοιπόν έχεις ρομαντική διάθεση ή ένα intellectual προφίλ εμπιστεύσου αρώματα που προέρχονται από αιθέρια έλαια λουλουδιών, τα λεγόμενα floral ή λουλουδένια. Πλημμύρισε τον χώρο με νότες από γιασεμί, παιώνια, ή τριαντάφυλλο. Επίσης, εάν ανήκεις στην ίδια κατηγορία αλλά θέλεις να δώσεις παράλληλα μια αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας, τα φρουτώδη ή εσπεριδοειδή αρώματα είναι η ιδανική επιλογή. Μάλιστα, εάν αγαπάς την περιπέτεια φρόντισε να είναι εμπλουτισμένα με νότες μπαχαρικών! Φυσικά, για τις πιο αισθησιακές και παθιασμένες προσωπικότητες, ιδανικά είναι τα αρώματα από την Ανατολή καθώς και τα πικάντικα. Τα ξυλώδη αρώματα, και αυτά στην ίδια κατηγορία, απλώς φέρουν λιγότερη ένταση και ακόμη λιγότερη περιπλοκότητα στην αρωματική τους σύνθεση. Ιδανικά για ανθρώπους που αισθάνονται και είναι ελεύθερα πνεύματα. Τέλος, τα δερμάτινα αρώματα, τα οποία στην πιο μετριασμένη τους version μυρίζουν πούδρα ενώ στην πιο εξεζητημένη μιμούνται τη μυρωδιά ενός δερμάτινου μπουφάν, είναι σίγουρα ιδιαίτερα αρώματα που ταιριάζουν σε ιδιαίτερους ανθρώπους! Τώρα που έμαθες τι είναι τα αρώματα τύπου διάλεξε τα κατάλληλα για εσένα και απογείωσε τη διάθεσή σου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *